الواتور چیست؟

الواتور (ELEVATOR) یک سیستم حمل و نقل برای حمل مواد صنعتی و معدنی می باشد که به صورت آسانسور عمل می کند. الواتور در واقع یک بالابر است که در اغلب صنایع شیمیایی، معدنی، غذایی و تولیدی کاربرد دارد. باکت الواتور دارای تعدادی باکت است که روی زنجیر قرار دارند.

الواتور (ELEVATOR)

شکل 1. الواتور (ELEVATOR)

وقتی این زنجیر توسط موتور چرخانده می شود باکت ها جابه جا می شوند. وقتی مواد از پایین وارد باکت ها شوند با چرخیدن زنجیر و حرکت باکت ها، این مواد به بالای الواتور منتقل می شوند و از انتهایی ترین قسمت الواتور خارج می شوند. سیستم ها و اجزای به کار رفته در الواتور آن قدر قوی هستند که قادر به طبقه کردن تا توناژ 11 تن را دارند. الواتور قادر است که مواد را تا ارتفاع 50 متر و تا ظرفیت 40 متر مکعب حمل کند.

جنس بدنه الواتور

در ساخت بدنه الواتور که به آن قاشقک الواتور نیز گفته می شود طبق شرایط مورد نیاز کاری متریال مختلفی استفاده می شود. مثلا برای انتقال مواد کم سایش و سبک می توان کاسه های پلاستیکی را به کار برد. در شرایط عادی، فلزی معمولی به نام ST37 در ساخت بدنه الواتور کاربرد دارد. در مواردی که الواتور با مواد ساینده و خورنده مانند الواتور سیمان در تماس باشد از فلزهای فولادی ضد سایش و سخت تری مانند ck45 و یا هاردوکس استفاده می شود. به دلیل برخورد لبه کاسه ها، می توان صرفا لبه کاسه، از فولاد مقاوم و مواد ضد سایش ساخته شود تا هم در هزینه ها صرفه جویی شود و هم این قسمت در حین کار آسیب نبیند.

قسمتهای تشکیل دهنده الواتور

  • قاب یا محفظه سیستم
  • باکت یا کاسه: این قسمت مخصوص حمل بار است.
  • تکیه گاه ها و قسمت های میانی: این قسمت شامل رولرها، چرخ زنجیر ها و پولی ها می باشد.
  • دستگاه TAKE UP: در قسمت کششی یک کشش اولیه را ایجاد می نماید.
  • واحد محرک: حرکت قسمت کششی دستگاه را به وجود می آورد.
  • باند کششی: به منظور حمل مواد، قدرت محرک را به حمل کننده بار که تسمه لاستیکی یا زنجیری است منتقل می نماید.

زنجیر الواتور

زنجیر الواتور نوعی زنجیر حلقوی است که از میلگرد ساخته شده است. روند تولید آن  به این صورت است که بعد از ذوب فولاد آلیاژی توسط عملیات جوشکاری برق یا گاز به یکدیگر متصل می شوند سپس نوبت به عملیات حرارتی است. بعد از انجام این عملیات تست زنجیر انجام می شود تا مقاومت آن سنجیده شود. زنجیرهای حلقوی برای الواتورها مناسب می باشند زیرا یک گزینه مقاوم در برابر سایش و کشش های پی در پی الواتور می باشند آن ها همچنین دارای قابلیت حرکت در تمامی جهت ها می باشند. از این زنجیرها بر اساس میزان تحمل آن ها و همچنین نیروی کششی و سایش استفاده می شود.

زنجیر الواتور

شکل 2. زنجیر الواتور

فرق زنجیرالواتور اصلی و فرعی

از مشخصه های ظاهری زنجیر الوارتور اصلی که توسط کارخانه ها تولید می شود این است که باید دارای مشخصات زیر باشند: گرید زنجیر، اندازه زنجیر و طول زنجیر. این مشخصات باید حتما روی زنجیر حک شده باشند. مشخصات زیر نیز ممکن است درج شوند: شماره سریال (شناسایی مشخات زنجیر)، تعداد ساق های زنجیر، نام و علامت تجاری سازنده. همچنین روی زنجیر اصلی تست کششی انجام می پذیرد که با هدف ارزیابی جوش و کیفیت مواد سازنده آن استفاده می شود.

کاسه های الواتور

کاسه های الواتور در سیستم های انتقال مواد فله ای که دارای پایه تسمه نقاله می باشند به فاصله های مشخص از هم قرار گرفته اند. این کاسه ها دارای انواع فلزی و پلاستیکی می باشند که هر کدام از این ها با توجه به ویژگی و کاربرد خاصی که دارند انتخاب می شوند. کاسه های الواتور نقش حمل کننده مواد را دارند. مواد فله ای به درون کاسه الواتور ریخته شده و این کاسه ها به کمک تسمه نقاله که به عنوان انتقال دهنده عمل می کنند به مکان تعیین شده منتقل می شوند.

کاسه های الواتور

شکل 3. کاسه های الواتور

محفظه الواتور

این قسمت شامل قسمت های فوقانی، بدنه میانی و تحتانی است و واحد محرک دستگاه های متعلق به آن در قسمت بالای الواتور قرار دارند. محفظه الواتور در دو نوع تولید می شود:

  • فشاری: در محفظه فشاری تمامی نیروها بر قسمت تحتانی محفظه وارد می شوند. این نیروها شامل وزن محفظه و واحد محرک و نیروهای وارد بر یاتاقان ها می باشند.
  • کششی: در محفظه الواتور از نوع کششی، واحد محرک و یاتاقان ها توسط پایه هایی از قسمت فوقانی آویخته می گردند.

بخش میانی محفظه تشکیل شده از ورقه های آهنی 2 تا 6 میلی متری است. برای اتصال این قسمت به قسمت های دیگر لبه هایی تعبیه شده است. این بخش رولیک های راهنما دارد که با هدایت تسمه از حرکت موجی آن ها جلوگیری به عمل می آورد.

محفظه پایینی الواتور دارای ناودانی تغذیه است که برای مواد نمناک در شیب 60 درجه و وضعیت بالاتر و  برای مواد روان، در شیب 45 درجه و قسمت پایین تری قرار می گیرند.

واحد محرک الواتور

این بخش شامل کوپلینگ و الکترو موتور می باشد. مشکلی که در الواتورها وجود دارد این است که در هنگام راه اندازی سیستم، جریان برق مصرفی بسیار بالا می باشد. کوپلینگ هیدرولیکی این مسئله مهم را حل می کند.  این کوپلینگ ها مزایایی دارند:

  • به جای استفاده از یک موتور الکتریکی گران می توان از یک موتور معمولی با استارت عادی استفاده کرد.
  • کوپلینگ هیدرولیک در شرایطی مانند بار ناگهانی موتور آسیب نمی بیند.
  • حرکت از قسمت محرک به قسمت رانده شده انتقال می یابد به همین دلیل اتصالات مکانیکی کاهش می یابد.

انواع الواتور

  1. الواتور با سرعت کم دارای تخلیه داخلی
  2. الواتور با سرعت کم دارای تخلیه نیروی ثقل که با منحرف نمودن مسیر برگشت انجام می گیرد
  3. الواتور با سرعت کم دارای تخلیه نیروی ثقل که توسط منحرف شدن پولی بالا از راستای الواتور انجام می گیرد
  4. الواتور با سرعت کم دارای باکت های پیوسته
  5. الواتور با سرعت زیاد دارای تخلیه گریز از مرکز
انواع الواتور

شکل 4. انواع الواتور

جدول انواع تیپ الواتور

مدل

Model

ظرفیت(تن درساعت)

Capacity-t/h

توان مورد نیاز

Power Required-kw

120 15 3-5.5
250 35 5.5-7.5
300 45 7.5-11
350 58 7.5-11
400 70 7.5-15
450 95 7.5-15
500 120 11-22
650 150 15-30

الواتور زنجیری کاسه دار

“الواتور زنجیری کاسه دار”، دستگاهی بالابر برای محصولاتی که دانه بندی متنوع و پارامترهای چالش برانگیزی مثل سایش و گرما دارند مناسب می باشد. این دستگاه یک روش معمول برای بالا بردن می باشد و به وسیله زنجیر چرخ می تواند حرکت و تثبیت زنجیره را به وجود آورد. در این روش کاسه های الواتور به وسیله یک زنجیر به هم متصل می شوند.

در الواتورهای بزرگ دو زنجیره در طرفین کاسه نصب می شود. اما الواتورهای کوچک از یک رشته زنجیری استفاده می کنند. طراحی به وسیله دو رشته یک طرح مطلوب و عملکرد ایمنی تری را شامل می شود. در کاسه الواتور زنجیری برای اینکه از هزینه ها صرفه جویی شود زنجیر باید سریعتر حرکت کند به همین دلیل در این دستگاه تخلیه گریز از مرکز رایج شده است. از الواتور زنجیری کاسه دار در صنایع سنگین مانند صنعت سیمان، معادن بزرگ، صنعت فولاد، آسفالت و … استفاده می شود.

الواتور و فیدر

همانطور که در قسمت های قبل بیان کردیم الواتور یک ماشین حمل بالابر می باشد که برای این منظور مواد فله ای در کاسه آن قرار گرفته و به بالا منتقل می شوند. این ماشین در دو نوع زنجیری و تسمه ای تولید می شود.

فیدر به معنای تغذیه کننده می باشد و در صنایع مختلف مانند استخراج سنگ و مواد معدنی به عنوان منبع تغذیه برای وسایل متفاوت به کار گرفته می شود. خط انتقال مواد به وسیله فیدر تغذیه می شود. مواد اولیه در خط تولید توسط فیدر به طور مناسب بین دستگاه ها پخش می شود. فیدرها به شکل U می باشند و از قطر 10 تا 25 سانتی متر عرضه می شوند. آن ها در انواع مختلف پرتابل و ثابت تولید میشوند و یک هاپر نیز دارند.

قیمت الواتور

الواتورهای مختلف با توجه به میزان ظرفیت، ارتفاع انتقال و مواد انتقالی دسته بندی می شوند. به طور کلی دو نوع الواتور زنجیری و تسمه ای به تولید می رسد که دارای باکت های فلزی یا پلاستیکی می باشند. هر کدام از این موارد دارای جنس، کاربرد و ویژگی خاص خود می باشند و تمامی این موارد پارامترهایی هستند که روی رنج قیمت انواع الواتور تاثیر گذار می باشند. می توانید جهت خرید الواتور و کسب اطلاعات بیشتر درمورد قیمت به روز شده و ابعاد الواتور با ما تماس حاصل فرمایید.

طراحی و ساخت کاسه الواتور در آریان ساز

شرکت آریان ساز در حال حاضر تولید کننده تجهیزات نقل و انتقال مواد مانند انواع کاسه الواتور در ظرفیت های مختلف  و متناسب با نیازهای صنعتی مختلف می باشد. طراحی و ساخت این تجهیزات تماما توسط مهندسین مجرب  ما ارایه می شود. آریان ساز با داشتن دانش فنی در ساخت الواتور آماده ارایه خدمات به صنعتگران محترم می باشد.

الواتور در آریان ساز

شکل 5. الواتور در آریان ساز

5/5 - (26 امتیاز)