به طور کلی یکی از انواع سوله، سوله صنعتی است که دارای کاربردهای متفاوتی است. سوله صنعتی در واقع مکانی می‌باشد که فضای گسترده و مسقف است. استفاده از این سوله‌ها در کشور ما نیز مانند دیگر کشورها مرسوم شده است. در کل  باید بدانید که سوله‌ها نوعی از سازه‌های فلزی بسیار بزرگ هستند که اگرچه در گذشته استفاده‌های کمتری داشتند اما امروزه از آن‌ها در موارد مختلفی استفاده می‌شود.

این روزها با توجه به محاسبات فنی خاص برای ساخت سوله صنعتی از سازه‌های فلزی که دارای سقف شیب‌دار هستند، استفاده می‌کنند. از سوله‌های صنعتی در فضاهایی مانند اسکلت ساختمان، کارخانه‌ها، آشیانه‌‌های هواپیما،  انبا‌رها، مرغداری‌‌ها، تعمیرگاه‌‌ها، فروشگاه‌‌ها و سالن‌های ورزشی که قاب‌هایی با دهانه بزرگ می‌خواهند، استفاده می‌‌شود که ابعاد و وزن آن با توجه به کاربری هر واحد صنعتی تعیین می‌شود.

باتوجه به استقبال شما همراهان سایت آریان ساز و پرسش های متعددی که داشتید قصد داریم در این مقاله در رابطه با ساخت سوله صنعتی ، انواع آن چگونگی طراحی و کاربردهایی که دارد صحبت کنیم.

مدت زمان تخمینی مطالعه: 5 دقیقه

سوله صنعتی چیست؟

سوله صنعتی چیست؟

سوله به سازه فلزی گفته می شود که دارای سقفی شیب دار است و بر اساس محاسبات فنی خاص ساخته می شود. از این سازه ها در پوشش دهانه های بزرگ و ساختمانهای صنعتی و کشاورزی مانند کارخانه ها، انبارها، آشیانه های هواپیما، سالن های ورزشی، فروشگاه ها و موارد متعدد دیگری استفاده می شود.
سوله ها به دلیل کاربرد صنعتی که دارند از نظر طراحی با سایر سازه ها متفاوت می باشند. چون قاب ها در این سازه ها متفاوت بوده و دارای شیب هستند و دهانه این سازه ها نسبت به سایر سازه ها بزرگتر است.

انواع سوله صنعتی

انواع سوله های صنعتی
انواع سوله های صنعتی
  • سوله قوسی هلالی شکل

  • سوله تمام قوسی

  • سوله چند ضلعی

  • سوله تک دهانه

  • سوله دو یا چند دهانه با ستون مشترک

طراحی سوله های صنعتی

طراحی سوله
طراحی سوله

طراحی سوله ها امری بسیار دقیق و تخصصی می باشد. در طراحی سوله ها فاکتورهای مهمی دخیل هستند، در صورت بی توجهی به این موارد هزینه های زیادی به سازنده تحمیل می شود و صرفه اقتصادی طرح زیر سوال می رود. همچنین بی توجهی به این موارد ممکن است باعث تضعیف سازه ها شود. برای طراحی سوله ها به اطلاعات زیر نیاز می باشد:

  • بار برف و نیروی باد
  • ارتفاع جانبی سوله
  • شیب مورد نظر سقف سوله و محاسبه ارتفاع تاج سوله
  • شیب دهانه عرضی و دهانه های طولی سوله و تعداد قاب های طولی در نظر گرفته شده برای سوله
  • پوشش مورد نظر برای سقف سوله
  • نیروی زلزله
  • در نظر گرفتن مقاومت خاک منطقه ای که در آن پروژه اجرا می شود

با در نظر گرفتن اطلاعات فوق اقدام به طراحی سوله می شود. اما اجرای سوله خود مبحثی دیگر می باشد و برای اجرای سوله به تیم های مهندسی خاصی نیاز است. برای طراحی سوله صنعتی باید موارد بالا در نظر گرفته شود و سپس اقدام به طراحی نمود. اما موضوع دیگراجرای است که برای اجرای سوله نیازمند تیم‌های مهندسی هستیم. در این زمینه می‌توانید از آریان ساز کمک بگیرید.

مزایای استفاده از سوله صنعتی

مزایای استفاده از سازه های صنعتی
مزایای استفاده از سازه های صنعتی

1. کم بودن هزینه ساخت سوله صنعتی

یکی از ویژگی های مهم سوله های صنعتی قیمت پایین و ارزان بودن آن است. هزینه ساخت این سازه ها بسیار پایین تر از ساخت ساختمان های مشابه با آجر و مصالح می باشد. برای ساخت این سوله ها نیز زمان کمتری صرف می شود.

2. قابلیت انعطاف پذیری و استفاده چند منظوره از این سوله ها

مزیت دیگر سوله صنعتی استفاده چند منظوره از آن است. می توان از آن ها همزمان برای انبار ها، ساختمان های اداری و… استفاده کرد. چون سوله یک فضای خالی است که شما می توانید مطابق با نیازتان با استفاده از طراحی داخلی هر آنچه که میخواهید را بسازید.

3. ظاهری زیبا و دل انگیز

سوله صنعتی را هم می توان همانند ساختمان ها و خانه ها زیبا طراحی کرد. برای آنکه سوله شما جلوه ای زیبا و تاثیر گذار داشته باشد می توانید برای دیوار های آن پوشش های زیبا، درب های چشم الکترونیکی و پنجره های جدید یا دوجداره طراحی کرد.

4. درآمد زایی طولانی مدت

یکی از ویژگی های این سوله ها این است که می توان آن ها را برای مدت طولانی تر اجاره داد. اجاره معمولی یک ساختمان بین 6 تا 12 ماه است اما ملک های صنعتی را می توان به مدت 3 تا 10 سال اجاره کرد. چون معمولا از سوله ها برای واحد های تولیدی یا انبار ها استفاده می کنند که باید برای آنها قراردادهای بلند مدتی امضاء کنند.

5. صرفه جویی در هزینه های سوله سازی با خرید سوله دسته دوم

با خرید سوله دسته دوم می توانید در هزینه اولیه ساخت سوله صرفه جویی کنید. همچنین اجاره یک ملک از خرید سوله دست دوم گرانتر خواهد بود.

6.نگهداری کم از سوله ها

انواع سوله های صنعتی از فولاد ساخته می شوند و معمولا به نگهداری کمی نیاز دارند. سطح فلز برای جلوگیری از آسیب ها و زنگ زدگی گالوانیزه می شود این روکش باعث کاهش اثرات مخرب خوردگی می شود و از فلز محافظت می کند. تمام سازه های فولادی ممکن است هر 5 سال یکبار نیاز به رنگ آمیزی داشته باشند.

7. دوام و ثبات پایداری بالا در طولانی مدت

یکی از مهمترین ویژگی سازه های صنعتی با دوام بودن و مستحکم بودن آن ها می باشد. در حقیقت این یکی از مزیت های رقابتی آن ها است. در ساخت انواع سوله از تیر ها و ورق های فولادی استفاده می شود که در نوع خود مقاوم ترین مصالح هستند. و این فلزات نمی توانند به راحتی صدمه ببینند.

 

اجزای سوله صنعتی کدام است؟

به طور کلی سوله‌ صنعتی به صورت اسکلت فلزی با سقف شیبدار آماده و ساخته می‌گردد. این نوع سازه‌ها دارای اجزای مختلفی می‌باشند که عبارتند از :

  • رفترها
  • اتصالات پیچ و مهره
  • بادبندهای سقفی
  • بادبندهای دیواری
  • ستون‌های اصلی شیب‌دار سقف
  • ستون‌های اصلی با جان تیر ورقی

 

اجزای سوله صنعتی کدام است؟

ساخت سوله صنعتی از نظر طراحی با سایر سازه‌های فلزی متفاوت است و این به دلیل نوع کاربری صنعتی است که دارد. به‌خصوص اینکه ستون‌ها و سقف در اسکلت‌ فلزی این نوع سوله‌ها متفاوت هستند و شیب دارند. از جمله تفاوت‌های دیگری که این سازه‌ها دارند، دهانه‌های بزرگ‌ترشان نسبت به سایر سازه‌های فلزی است.

به دلیل اینکه نمی‌توان از پروفیل‌های آهنی موجود در بازار برای بالا بردن مقاومت اسکلت سوله و ساخت تیرها و ستون‌ها در ابعاد بزرگتر استفاده کرد، بهترین متریال برای آن استفاده از تیر ورق‌های فولادی است. باید گفت که ساخت سوله صنعتی با استفاده از سازه‌های خرپایی و اسکلت‌های فلزی قوطی شکل، دارای مقاومت چندانی نیست و بعد از گذشت مدت زمانی باعث بروز خسارت، تعطیلی در کار و ایجاد هزینه‌های اضافه برای کارفرما می‌شود. تولید سوله با تیر ورق‌های فولادی، تحویل فوری و نصب همزمان از خدمات آریان ساز به مشتریان محترم می‌باشد.

سقف سوله های صنعتی

یکی از مهم‌ترین بخش‌های مهم سوله‌های صنعتی، سقف سوله است که در قدیم با استفاده از شیروانی‌های ساده ساخته می شد، اما امروزه برای ساخت آن با توجه به پیشرفته‌تر شدن جوامع، از مصالح پیشرفته و مدرن‌تری استفاده می‌شود. در این بین باید بدانید که یکی از بهترین و پرکاربردترین پوشش‌های سقف سوله، استفاده از ساندویچ پنل سقفی است.

در خصوص طراحی پوشش سقف سوله، همانطور که گفتیم امر طراحی برای سوله‌های صنعتی یک کار تخصصی و بسیار دقیق است به‌گونه‌ای که فاکتورهای مهمی در این طراحی باید در نظر گرفت و اگر به این فاکتورها توجه نشود هم باید هزینه گزافی پرداخت و هم استحکام و پایداری سازه نیزکاهش پیدا می‌کند. برای طراحی سقف سوله باید به کاربری سوله  دقت شود و سپس متناسب با کاربری خاص آن به استفاده از نوع خاص این پوشش‌ها افدام نمود.

 

سقف سوله های صنعتی

سوله صنعتی دست دوم

همه ما به دنبال راهی هستیم تا بتوانیم کسب و کار خود را با حداقل هزینه و حداکثر کارایی راه‌اندازی کنیم، صرفه‌جویی در وقت و هزینه را در نظر می‌گیریم  و از طرف دیگر با توجه به اینکه قیمت آهن دچار نوسان قیمت لحظه‌ای شده است، ساخت یک سوله هزینه‌های زیادی را در بر دارد . این هزینه‌ها شامل مواردی مانند ساخت سوله، فونداسیون، سقف و دیوار کشی و بسیاری هزینه جانبی دیگر می‌باشد. به همین دلیل است که آریان ساز به شما سوله دست دوم را پیشنهاد می دهد. سوله‌های دست دوم باعث کاهش هزینه‌ها تا حدود سی تا چهل درصد می‌شوند. این مقدار صرفه‌جویی در هزینه را می‌توان برای احداث بخشی از پوشش سقف و یا کل هزینه اجرای فونداسیون اختصاص داد.

سوله‌ها محکم‌ترین نوع سازه فلزی هستند، نوع دست دوم آن‌ها در انبار دپو می‌شود و برای فروش ابتدا تمام قطعات آن اصلاح و رنگ‌آمیزی شده و به صورت کاملا آماده و با تمام متعلقات به مشتری تحویل می‌گردد. امروزه استفاده از سوله دست دوم به دلیل مزایای خوبی مانند هزینه کم و اجرای سریعی که دارد به طور چشمگیری در سطح کشور رواج پیدا کرده است.

متشکریم که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید. شرکت آریان ساز دورود در زمینه طراحی و ساخت سوله، طراحی و ساخت سیکلون، قطعات صنعتی، مخزن ، جرثقیل، تانکر آب، اسکلت فلزی و … در خدمت شما عزیزان است. ما را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

5/5 - (7 امتیاز)