“سوله ورزشی” و هزینه ساخت و خصوصیات سوله ورزشی هدف ما در این مقاله می باشد. برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید. ساخت سوله ورزشی یکی از کاربرد های سوله می باشد. سوله ها به دو صورت سبک و سنگین ساخته می شوند. سوله های سنگین اغلب در موارد صنعتی مانند کارخانجات صنعتی کاربرد دارند. امروزه برای ساخت سالن های ورزشی دیگر از مصالح سنگین و پر هزینه بتنی استفاده نمی شود. در عوض در ساخت سوله های ورزشی از سازه های فلزی و پیش ساخته مانند ساندویچ پانل دیواری و سقفی استفاده می شود.
یکی از نیازهای اساسی هر جامعه برای تامین سلامتی فیزیک و روان بدن، ورزش کردن است که جهت تحقق کامل ملزومات آن، باید به تهیه سوله ورزشی پرداخت.

سوله ورزشی

شکل 1. سوله ورزشی

امروزه تعداد ورزشکاران حرفه‌ای و غیر حرفه‌ای نیز افزایش پیدا کرده است و علاوه بر قهرمانان ملی، مردم عادی نیز نگاه متفاوتی به مقوله ورزش دارند؛ به همین دلیل، لازم است برای ساخت و تجهیز سالن‌های مجهز و حرفه‌ای بیشتری در سراسر کشور دست به کار شد.

بنا به دلایلی که گفته شد نیاز به سازه‌ای مانند “سوله ورزشی” بیش از پیش احساس می‌شود تا به عنوان بهترین فضا برای ورزش از این سوله‌ها به عنوان سالن‌های ورزشی مورد استفاده قرار گیرند. ساخت سوله ورزشی معمولا به صورت سالن‌های ورزشی چند منظوره انجام می‌شود تا به‌طور همزمان بتوان برگزاری مسابقات رشته‌های مختلفی را در آن‌ها انجام داد.

ساخت سوله ورزشی

بهترین سازه برای سالن‌های ورزشی با ابعاد بسیار بزرگ، مناسب ورزش‌هایی که نیاز است در فضای بسته انجام شوند سوله‌های ورزشی هستند. بعد از اینکه هدفساخت سوله ورزشی مشخص شد، باید طراحی بر اساس کاربرد و ابعاد درخواستی انجام شود. برای مثال سوله ورزشی مورد نیاز ورزش فوتبال باید ابعاد متفاوتی با سوله ورزشی پینگ پنگ داشته باشد. در کنار آن طراحی سوله را می‌توان بر اساس ایجاد چند زمین ورزشی نیز ایجاد کرد. امروزه رشد و توسعه انواع ورزش‌ها با هزینه کمتر قابل اجرا است و این به میزان زیادی به دلیل آسان‌تر و در دسترس‌تر بودن ساخت سوله‌های سبک است.

در کنار تمامی این ویژگی‌ها، استفاده از سوله برای ساخت سالن‌های ورزشی اهمیت دارد؛ زیرا دارای ویژگی‌های مثبتی است که باعث محبوبیت این سازه را باعث شده است برای مثال می‌توان به عمر بیشتر، فراهم آوردن امکانات بهتر و وزن کمتر اشاره کرد. سوله‌های ورزشی را می‌توان کاربردی از سوله‌ سبک UBM هم دانست.

سالن‌های ورزشی

شکل 2. ساخت سوله و سالن‌های ورزشی

سوله سبک ورزشی

شاید بتوان مهم‌ترین ویژگی و مزیت  سوله ورزشی را سبک بودن آن شناخت. ساخت سوله ورزشی به روش سوله UBM (یو بی ام) این ویژگی را در خود جای داده است زیرا با حذف تیر ورق، پیچ و مهره که در ساخت سوله‌های سنگین متداول است، سوله سبک می‌شود. همچنین در عین حال که سوله UBM (یو بی ام) بسیار سبک است، از ویژگی‌هایی مانند مقاوم و مقرون به صرفه بودن نیز برخوردار است.

مراحل ساخت سوله ورزشی

مراحل ساخت سوله ورزشی به صورت زیر است. قبل از شرح این مراحل باید گفت با توجه به اینکه دهانه این نوع سوله‌ها بزرگ‌تر از 20 متر است، بهترین و راحت‌ترین گزینه برای ساخت این مورد، استفاده از سوله‌ تیر ورقی است. مراحل ساخت سوله ورزشی به ترتیب به شرح زیر هستند:

  1. طراحی نقشه فونداسیون سوله
  2. خاک‌برداری و کوبیدن خاک
  3. بتن‌ریزی و اجرای فونداسیون
  4. نصب اسکلت فلزی سوله
  5. نصب پوشش سقف سوله
  6. کف‌سازی و اجرای دیوار
  7. محوطه‌سازی و اجرای تاسیسات، رختکن و سرویس بهداشتی

سوله‌های تیر ورقی بزرگ بیشتر مناسب سالن‌های چند منظوره‌ای است که دارای دهانه و ارتفاع بالا هستند. علاوه بر این، سازه‌های فلزی تیر ورقی نسبت به سوله‌های خرپایی دارای مقاومت بیشتری هستند و هزینه ساخت و نصب آن هم نسبت به سوله‌های کمتر است. با توجه به اینکه سوله‌های تیر ورقی دارای مزایا و ویژگی‌های خوبی هستند، بسیاری از سازمان‌ها، نهادها و اشخاص برای ساخت سالن از این نوع سوله‌ها استفاده می‌کنند.

 

سوله سبک ورزشی

شکل 3. سوله سبک ورزشی

ابعاد سوله ورزشی

باید توجه کنید که هر سوله ورزشی باید متناسب با هدف و کاربرد مخصوص آن ساخته شود. در ادامه ابعاد ساخت سوله‌های ورزشی که برای رشته‌های مختلف ورزشی استفاده می‌شوند را بیان می‌کنیم. به یاد داشته باشید که این ابعاد همگی حداقل هستند، به همین دلیل اگر نیاز به قرار دادن تماشاچیان دارید باید ابعاد سوله را  بزرگتر از آنچه که آورده‌ایم در نظر بگیرید.

  • طول سوله ورزشی زمین فوتسال باید بین ۳۸ تا ۴۲ متر و عرض آن نیز حداقل ۱۸ و حداکثر ۲۵ متر باشد.
  • برای ساخت سالن استاندارد برای والیبال باید طول سازه ۱۸ متر و عرض آن ۹ متر باشد.
  • ابعاد زمین بسکتبال باید دارای طول ۲۸ متر و ۱۵ متر عرض ‌باشد؛ عرض و طول سوله باید حداقل ۷ تا ۱۰ متر با زمین آن فاصله داشته باشد.
  • برای ساخت سوله‌ برای ورزش‌های رزمی تنیس روی میز و تیراندازی ۱۰ متر طول و ۴ متر عرض کافی است.

باید در نظر داشته باشید که برای ساخت زمین چمن برای برخی کاربردها مانند زمین فوتبال، باید با افراد متخصص مشورت کنید و از آنان کمک بخواهید. همچنین باید در نظر داشته باشید که ابعاد بیان شده تنها برای اندازه زمین ورزشی است، اما در ساخت فضاهای ورزشی، باید حاشیه زمین، حد استاندارد زمین تا دیوار سـوله، محل استقرار تماشاچیان و … را نیز در نظر بگیرید. همچنین ارتفاع استاندارد در سوله‌های که ورزش توپی انجام می‌گیرد باید بین 7 تا 10 متر باشد و برای ورزش‌های رزمی و کشتی، تنیس روی میز و تیراندازی بین 3 تا 4 متر نیز کافی است.

ابعاد سوله و سالن ورزشی

شکل 4. ابعاد سوله و سالن ورزشی

برای ساخت سوله ورزشی از چه ابعادی باید استفاده کرد؟

زمین های ورزشی رشته های مختلف ابعاد متفاوتی دارند. اولین قدم برای ساخت سوله سبک  ورزشی این است که بدانید قصد ساخت سوله برای انجام چه ورزش هایی را دارید. این هدف ابعاد شما را مشخص می کند.

به عنوان مثال اگر برای ساخت سالن ورزشی بخواهید یک سالن چند منظوره برای ورزش های مختلف مثل فوتسال، والیبال و بدمینتون داشته باشید، متوجه می شوید بزرگترین ابعاد برای سالن فوتسال است، پس به ابعادی که مورد نیازتان است نزدیک می شوید.

ابعاد مورد نیاز برای زمین فوتسال

ابعاد استاندارد زمین برای ساخت سالن فوتسال

  1. طول = ( حداقل  38 متر و حداکثر 48 متر) و عرض = (حداقل 18 متر و حداکثر 25 متر)
  2. ابعاد استاندارد زمین بسکتبال : ( طول 28 متر و عرض 15 متر)
  3. ابعاد استاندارد زمین والیبال :(طول 18 متر و عرض 9 متر)
  4. ابعاد استاندارد زمین هندبال :(طول 40 متر و عرض 30 متر)

نکته: ابعادی که گفته شد ابعاد زمین ورزشی می باشد و فاصله استاندارد تا دیوار یا محل استقرار تماشاچیان  حداقل باید 2 متر باشد.

هزینه ساخت سوله ورزشی

هزینه ساخت سوله ورزشی در مقایسه با سایر سوله‌ها که برای ساخت آن‌ها از ورق‌های سنگین و پیچ و مهره و سایر مصالح استفاده شده است، بسیار مناسب‌تر می‌باشد. هزینه ساخت سوله ورزشی با توجه به ابعاد دهانه و ارتفاع سوله UBM (یو بی ام) متفاوت است و نمی‌توان یک مبلغ دقیق را برای آن تعیین کرد. اما می‌توان تخمین زد که هزینه ساخت سوله UBM سی و پنج درصد نسبت به دیگر انواع سوله مقرون به صرفه‌تر است که درصد قابل توجهی می‌باشد.

در ساخت اینگونه سوله ها به روش خر پایی عمل می شود که در آن از تیر ورقی سنگین استفاده می شود که به دلیل داشتن دهانه بزرگتر از 20 متر در سوله ها، بهترین روش ساخت آنها به صورت خر پایی می باشد.

هزینه ساخت سوله ورزشی

شکل 5. هزینه ساخت سوله ورزشی

در ساخت سوله می توان از تیر ورق هم استفاده کرد اما به دلیل گران بودن آن توصیه نمی شود و بهترین نوع ساخت سوله،  ساخت به روش خرپایی است.

برای اطلاع از قیمت به روز سوله به روش خرپایی بهتر از با مشاورین گروه بانک اطلاعات ساندویچ پانل در ارتباط باشیم.

با توجه به مزایا و قابلیت هایی که این نوع سوله ها دارند،افراد زیادی برای ساخت سوله ها، اقدام به خرید این نوع سوله می کنند.

سوله هایی که به روش خرپایی ساخته می شوند دارای ساختار محکم و مقاومی هستند، که می توان از آن ها در کاربرد های مختلف مثل استخرها و سالن های بدنسازی هم استفاده کرد.

سفارش ساخت سوله ورزشی

پیمانکاران و کارفرمایان محترم برای ثبت سفارش ساخت این محصول ارزان قیمت و با کیفیت بالا، می‌توانند با ما تماس حاصل نمایند. آریان ساز با سابقه طولانی در ساخت و تحویل انواع اسکلت فلزی در همه نقاط ایران، آماده همکاری است.

متشکریم که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید. شرکت آریان ساز دورود در زمینه طراحی و ساخت سوله، طراحی و ساخت سیکلون، قطعات صنعتی، مخزن ، جرثقیل، تانکر آب، اسکلت فلزی و … در خدمت شما عزیزان است. ما را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

 

5/5 - (5 امتیاز)